Španske vlasti evakuisale oko 500 osoba zbog opasnosti od požara

Regionalni predsjednik Kanarskih ostrva Fernando Klavijo rekao je da je požar uništio najmanje 11 kuća i upozorio da bi se broj evakuisanih mogao povećati

2149 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Španske vlasti preventivno su danas evakuisale oko 500 osoba kako bi ih zaštitile od požara koji je izbio na kanarskom ostrvu La Palma.

Regionalni predsjednik Kanarskih ostrva Fernando Klavijo rekao je da je požar uništio najmanje 11 kuća i upozorio da bi se broj evakuisanih mogao povećati.

"Sa resursima koje raspoređujemo, nadamo se da ćemo danas moći da kontrolišemo vatru, ali vjetrovi se mijenjaju", rekao je on.

žKlavijo je dodao da se očekuju udari vjetra koji u kombinaciji sa suvim zemljištem i nedostatkom kiše čini "situaciju komplikovanijom".

Španska vojska je rasporedila 150 svojih vatrogasaca da pomognu lokalnim ekipama u borbi protiv požara. Više lokalnih vatrogasaca stiže čamcima sa susjednog ostrva Tenerife.

Požar gori na zapadnoj strani ostrva na šumovitom, brdovitom terenu prošaranom kućama gdje je ove godine palo nadprosječno malo kiše.

Bonus video: