FSB tvrdi: Spriječena ubistva Margarite Simonijan i Ksenije Sobčak

FSB tvrdi da je u petak u regionu Rjazanj uhapsio članove neonacističke grupe pod nazivom "Paragraf-88" koje su, kako smatra, ukrajinske službe regrutovale i platile da ubiju te dvije osobe

15418 pregleda 8 komentar(a)
FSB (Ilustracija), Foto: Shutterstock
FSB (Ilustracija), Foto: Shutterstock

Ruska bezbjednosna služba (FSB) saopštila je danas da je spriječila ubistvo Margarite Simonijan, jednog od glavnih glasova medijske mašinerije Kremlja, i Ksenije Sobčak, poznate kritičarke ruske invazije na Ukrajinu.

Simonijan
Simonijanfoto: Beta/AP

FSB tvrdi da je u petak u regionu Rjazanj uhapsio članove neonacističke grupe pod nazivom "Paragraf-88" koje su, kako smatra, ukrajinske službe regrutovale i platile da ubiju te dvije osobe.

AFP je javio da vijest nije potvrđena iz nezavisnog izvora.

"Ako je istina, onda hvala svim uključenim odeljenjima. Ali ako nije istina, a ideja je samo bila da me stave u istu rečenicu sa Margaritom Simonijan, onda je to obična podlost", napisala je Ksenija Sobčak na Telegramu.

Sobčak
Sobčakfoto: Beta/AP

FSB je objavio slike na kojima se vidi hapšenje nekoliko osumnjičenih, kao i oružje i knjige o nacizmu koje su otkrivene tokom hapšenja.

Glavna urednica televizijske mreže RT Margarita Simonijan jedno je od najpoznatijih lica "rata" u oblasti informisanja i komentatora ofanzive u Ukrajini.

Ksenija Sobčak je ćerka bivšeg gradonačelnika Sankt Peterburga Anatolija Sobčaka, koji je bio mentor Vladimira Putina.

Ona vodi Jutjub kanal koji je veoma popularan u Rusiji i često kritičan prema vlastima.

Ona nije krila da se protivi ruskoj invaziji na Ukrajinu i više puta je privremeno napuštala rusku teritoriju od početka sukoba.

Bonus video: