Nakon sudara vozova na sjeveru Poljske 28 osoba u bolnici

"Nema poginulih, nema teško povrijeđenih. Ne znamo kako je teretni voz uprkos signalu ušao sa sporednog na glavni kolosjek"
0 komentar(a)
sudar vozova, Foto: Shutterstock
sudar vozova, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 31.08.2017. 07:28h

U sudaru putničkog i teretnog voza na sjeveru Poljske sinoć povrijeđeno je najmanje 28 ljudi koji su prevezeni u bolnice a tokom noći spasioci su uspjeli da pregledaju sve vagone i novih žrtava nema, saopštile su danas Poljske železnice.

Na stanici Smentovo Granjične južno od Gdanjska putnički voz je udario oko 22 časa u teretni voz koji se neznano kako obreo umjesto na sporednom na glavnom kolosjeku a sedam od 11 vagona putničkog voza na liniji Gdinja-Zakopane iskočilo je iz šina.

"Nema poginulih, nema teško povrijeđenih. Ne znamo kako je teretni voz uprkos signalu ušao sa sporednog na glavni kolosjek. To je skrivilo sudar sa putničkim vozom na liniji Gdinja-Bjelsko Bjala-Zakopane. Okolnosti istražuje posebna komisija. Vozom je putovalo 200 putnika", saopštio je televiziji Polsat portparol poljskih železnica Miroslav Šemjenjec.

Oklone bolnice primile su 28 putnika sa lakšim povredama, saopštila je portparol Pomeranijskog vojvodstva, Malgožata Svorovobič.

Veću tragediju je prema tvrdnjama putnika i očevidaca spriječila prisebnost mašinovođe putničkog voza koji je počeo da koči tako oštro da su na sve strane od šina letjele varnice, javljaju poljski mediji.

U pomoć evakuisanim putnicima su pritekli odmah i mještani Smentova Granjičnog a opština je odmah otvorila svoje prostorije, radnju i kafić.

Dio putnika autobusima Poljskih železnica nastavio je još tokom noći dalje, pošto je ta dionica pruge nekoliko sati ostala zatvorena za saobraćaj.

Bonus video: