Mesina Denaro prebačen u bolnicu

Pogoršano zdravstveno stanje šefa sicilijanske mafije, koji je u zatvoru od januara

20879 pregleda 56 reakcija 3 komentar(a)
Mateo Mesina Denaro prilikom hapšenja, Foto: Rojters
Mateo Mesina Denaro prilikom hapšenja, Foto: Rojters

Šef sicilijanske mafije Mateo Mesina Denaro prebačen je iz zatvora u bolnicu, objavili su juče italijanski mediji. Jedan od njegovih advokata je juče rekao da se zdravstveno stanje Mesine Denara pogoršalo i da mu je potrebna hitna medicinska njega.

Mesina Denaro (61) je bolovao od raka u trenutku hapšenja u Palermu u januaru nakon 30 godina bjekstva.

On je juče uz jake mjere obezbjeđenja prebačen se u bolnicu "San Salvatore" u centralnom italijanskom gradu L'Akvila, blizu zatvora u kojem je bio zatočen, objavila je agencija Ansa.

Vjeruje se da Mesina Denaro, kojem je italijanska štampa dala nadimak "posljednji kum", nije dao policiji nikakve informacije nakon što je 16. januara uhapšen u Palermu

Stanje Mesine Denara, koji je operisan u lokalnoj bolnici krajem juna, sada previše loše da bi se držao u zatvoru pod strogim režimom nametnutim članovima mafije, rekao je ranije juče advokat Alesandro Ćerela za novinsku agenciju AGI. Bivši šef mafije preživljava na ishrani od voćnih sokova i suplemenata, dodao je advokat, a prenio Rojters.

Vjeruje se da Mesina Denaro, kojem je italijanska štampa dala nadimak "posljednji kum", nije dao policiji nikakve informacije nakon što je 16. januara uhapšen ispred jedne privatne klinike u sicilijanskoj prijestonici Palermo, piše Rojters.

On ima višestruke osude za brojne zločine, uključujući ulogu u planiranju ubistava antimafijaških tužilaca Đovanija Falkonea i Paola Borselina 1992. godine. Ti zločini su šokirali Italiju i doveli do obračuna sa sicilijanskom mafijom.

Bonus video: