Đorđa Meloni se iskupila za „idiote”

Grupa Italijana je pobjegla iz restorana u Albaniji ne plativši račun

14260 pregleda 25 reakcija 5 komentar(a)
Edi Rama i Đorđa Meloni, Foto: Rojters
Edi Rama i Đorđa Meloni, Foto: Rojters

Premijerka Đorđa Meloni, koja se pridružila sve većem broju Italijana koji ljetuju u Albaniji ove godine, pobrinula se da vlasnik lokalnog restorana ne bude oštećen nakon što je grupa njenih sunarodnika pobjegla ne plativši račun.

Melonijeva i njena porodica proveli su nekoliko dana u Albaniji ove nedjelje kao gosti premijera Edija Rame, čija zemlja doživljava turistički bum ovog ljeta nudeći niže cijene u odnosu na ostatak Evrope.

Kada se vijest o Italijanima koji su pobjegli ne plativši račun u restoranu u centralnom gradu Berat proširila u lokalnim medijima, Meloni je pritekla u pomoć, rekao je Rama italijanskom dnevnom listu “La Stampa”.

“Idite i platite račun za te idiote, molim vas”, rekla je Meloni italijanskom ambasadoru u Albaniji, prema Raminim riječima.

Frančesko Lolobriđida, italijanski ministar poljoprivrede i zet Melonijeve, rekao je da je bio na putu u Albaniji i rekao da je to pitanje nacionalnog ponosa.

“Ona se ponudila da plati račun. Ambasador je bio na putu ka Tirani i to je učinio. Nekolicina nepoštenih pojedinaca ne može da osramoti poštenu naciju”, izjavio je Lolobriđida.

Italijanski mediji su prenijeli da je Rama tokom posjete Melonijeve rekao da ona “ne pravi greške u međunarodnoj politici i da je zbog toga on posebno cijeni”. “Đorđa je prijatelj i sve je samo ne fašista”, rekao je Rama.

On je prošle nedjelje rekao da se očekuje da će Albanija ove godine dočekati skoro 500.000 posjetilaca iz Italije. Rojters navodi da su mnogi Italijani zbog porasta cijena kod kuće otputovali u Albaniju gdje su smještaj i plažni sadržaji jeftiniji.

Bonus video: