Rumunske vlasti pronašle nove fragmente drona sličnih onima koje koristi ruska vojska

Johanis je u saopštenju rekao da je obavijestio generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga o komadima drona - drugog koji se srušio na rumunskoj teritoriji ove nedjelje - i da je Stoltenberg ponovio potpunu solidarnost alijanse sa Rumunijom

8206 pregleda 8 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Reuters
Ilustracija, Foto: Reuters

Novi fragmenti drona sličnih onima koje koristi ruska vojska pronađeni su na rumunskom tlu, saopštilo je danas rumunsko ministarstvo odbrane, a predsjednik Klaus Johanis je rekao da to ukazuje na neprihvatljivo probijanje rumunskog vazdušnog prostora, prenosi agencija Rojters.

Johanis je u saopštenju rekao da je obavijestio generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga o komadima drona - drugog koji se srušio na rumunskoj teritoriji ove nedjelje - i da je Stoltenberg ponovio potpunu solidarnost alijanse sa Rumunijom.

"Identifikacija od strane rumunskih vlasti na teritoriji Rumunije u blizini granice sa Ukrajinom novih fragmenata bespilotnih letjelica... ukazuje na neprihvatljiv proboj vazdušnog prostora Rumunije, države NATO-a, sa stvarnim rizicima po bezbjednost rumunskih građana u toj oblasti", rekao je Johanis.

Bonus video: