Od ponoći u Poljsku neće smjeti da uđu ni privatni ruski automobili

"To je još jedan element sankcija protiv Rusije i građana te države u vezi sa brutalnim ratom u Ukrajini. To je u vezi s tim da ruska država danas predstavlja prijetnju za međunarodnu bezbjednosti"

3404 pregleda 25 reakcija 25 komentar(a)
Marijuš Kaminjski, Foto: Shutterstock
Marijuš Kaminjski, Foto: Shutterstock

Od ponoći u Poljsku više neće smjeti da ulaze automobili registrovani u Rusiji, čak ni privatni, ma ko da im je vlasnik.

Poljska je danas i na putnička vozila proširila zabranu koja je do sada važila za kamione, saopštio je ministar unutrašnjih poslova i administracije Marijuš Kaminjski.

"Ranije nisu smjeli da ulaze ruski kamioni, sada zaokružujemo tu zabranu. Nijedan ruski automobil više neće ući u Poljsku. Važi za sve, bez obzira da li se koriste u komercijalne svrhe ili su to privatni automobili, bez obzira da li je vlasnik ruski državljanin ili građanin neke druge države", kazao je ministar Kaminjski novinarima na graničnom prelazu Terespol - Brest na granici s Bjelorusijom.

Ranije ove sedmice su takvu zabranu uvele baltičke republike i Finska.

Ministar Kaminjski se pozvao na preporuke Evropske komisije o ulasku ruskih vozila na teritoriju Evropske unije.

"To je još jedan element sankcija protiv Rusije i građana te države u vezi sa brutalnim ratom u Ukrajini. To je u vezi s tim da ruska država danas predstavlja prijetnju za međunarodnu bezbjednosti", rekao je poljski ministar unutrašnjih poslova.

Bonus video: