Džonson: Platićemo samo onoliko koliko su naše obaveze

U izjavi za Radio BBC, Džonson je rekao da je njegov raniji komentar da EU u tom smislu nema čemu da se nada zapravo predstavljao odgovor na pitanje da li bi Britanija "platila 100 milijardi eura ili funti", a ne nagovještaj da njena vlada neće izmiriti svoje obaveze, prenosi Rojters
2 komentar(a)
Boris Džonson, Foto: Reuters
Boris Džonson, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.08.2017. 15:44h

Velika Britanija Evropskoj uniji neće platiti ni manje, ni više od onoga što vlada u Londonu smatra da su zakonske obaveze te zemlje u postupku napuštanja EU.

To je izjavio britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonson.

U izjavi za Radio BBC, Džonson je rekao da je njegov raniji komentar da EU u tom smislu nema čemu da se nada zapravo predstavljao odgovor na pitanje da li bi Britanija "platila 100 milijardi eura ili funti", a ne nagovještaj da njena vlada neće izmiriti svoje obaveze, prenosi Rojters.

Finansijsko namirenje predstavljaće jedno od najtežih pitanja koja treba da budu riješena u procesu "Bregzita", a EU je najavila da je to jedna od tri oblasti u kojima Brisel i London moraju da postignu napredak prije pregovora o svom budućem odnosu, koji uključuje i trgovinske aranžmane, podsjeća agencija.

"Neki od iznosa koje sam vidio djeluju veoma visoko. Naravno, ispunićemo svoje obaveze. Nećemo platiti ni peni više, ni peni manje od onoga koliko smatramo da su naše zakonske obaveze", rekao je Džonson.

Bonus video: