U Turskoj privedeno 20 osoba nakon bombaškog napada ispred ministarstva

"Uhvaćeno je 20 ljudi. Uz molitve i podršku naše drage nacije, naša borba će se nastaviti odlučno sve dok i posljednji terorista ne bude neutralizovan", izjavio je ministar

3535 pregleda 0 komentar(a)
Detalj iz Ankare, Turska, 1. oktobra 2023. godine, Foto: Reuters
Detalj iz Ankare, Turska, 1. oktobra 2023. godine, Foto: Reuters

U policijskim akcijama u Istanbulu i Kirklareliju protiv Radničke kurdistanske partije (PKK), koju Turska smatra terorističkom organizacijom, privedeno je 20 osoba nakon bombaškog napada u Ankari.

Turski ministar unutrašnjih poslova Ali Jerlikaja izjavio je danas da je 20 osoba privedeno u akcijama koje su sprovedene na 26 adresa u Istanbulu i Kirklareliju, prenosi Anadolija.

Naveo je da su utvrdili ko su "pojedinci koji su prikupljali pomoć za članove terorističke organizacije koji su uhapšeni i osuđeni za delovanje terorističke organizacije".

"Uhvaćeno je 20 ljudi. Uz molitve i podršku naše drage nacije, naša borba će se nastaviti odlučno sve dok i poslednji terorista ne bude neutralizovan", izjavio je ministar.

Radnička partija Kurdistana preuzela je odgovornost za samoubilački napad juče u Ankari.

Bombaš samoubica detonirao je eksplozivnu napravu blizu Ministarstva unutrašnjih poslova u glavnom gradu Turske, Ankari, nekoliko sati prije nego što je trebalo da počne zasijedanje parlamenta poslije ljetnje pauze.

Dvojica pripadnika policijskih snaga su lakše povrijeđena, dok je drugi napadač ubijen u razmjeni vatre sa policijom.

Bonus video: