Njemačka zbog migranata uvodi nadzor granica s Poljskom, Češkom i Švajcarskom

Skloništa za migrante i izbjeglice širom Njemačke su posljednjih mjeseci puna jer se jednom milionu Ukrajinaca koji su došli bježeći od rata u svojoj zemlji, svakodnevno pridodaje znatan broj migranata - tražilaca azila

4630 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Reuters
Ilustracija, Foto: Reuters

Pod pritiskom dolaska velikog broja migranata Vlada Njemačke je danas obavijestila Evropsku komisiju o uspostavljanju privremenog policijskog sistematskog nadzora granica s Poljskom, Češkom i Švajcarskom, kako je od 2015. godine na granici s Austrijom.

Ministarka unutrašnjih poslova Nensi Feser je prošlog mjeseca naredila da se pojača policijska kontrola duž granica na istoku, ali tada nije bila pomenuta Švajcarska.

Feser je danas u saopštenju ukazala da je "posao švercera sve brutalniji i beskrupulozniji", te navela nesreću na autoputu u Bavarskoj u petak u kojoj je poginulo sedam ljudi kada se kombi pretovaren migrantima prevrnuo dok je bježao od policijske patrole.

Najavljeno je i donošenje zakona radi olakšavanja deportacije neuspješnih tražilaca azila.

Skloništa za migrante i izbjeglice širom Njemačke su posljednjih mjeseci puna jer se jednom milionu Ukrajinaca koji su došli bježeći od rata u svojoj zemlji, svakodnevno pridodaje znatan broj migranata - tražilaca azila.

Bonus video: