Kremlj: Neprihvatljive primjedbe Bajdena koji Putina upoređuje sa Hamasom

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je novinarima da je trenutno vrijeme potencijalno opasan trenutak na međunarodnom planu i da će prijetnja ruskim građanima eksponencijalno rasti kada Izrael započne svoju očekivanu kopnenu operaciju u pokušaju da izbaci Hamas iz Gaze

8516 pregleda 7 komentar(a)
Putin, Foto: Reuters
Putin, Foto: Reuters

Kremlj je danas saopštio da su "neprihvatljive" primjedbe predsjednika Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Džozefa Bajdena koji upoređuje ruskog predsjednika Vladimira Putina sa palestinskom militantnom grupom Hamas, prenosi agencija Rojters.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je novinarima da je trenutno vrijeme potencijalno opasan trenutak na međunarodnom planu i da će prijetnja ruskim građanima eksponencijalno rasti kada Izrael započne svoju očekivanu kopnenu operaciju u pokušaju da izbaci Hamas iz Gaze.

Peskov je odbio da kaže ko će predstavljati Rusiju na mirovnom samitu o palestinskom sukobu u Kairu u subotu, uputivši taj upit Ministarstvu spoljnih poslova.

Bajden je u televizijskom obraćanju naciji osudio palestinsku ekstremističku organizaciju Hamas i ruskog predsjednika Vladimira Putina, rekavši da zajednički motiv stoji iza napada na Izrael i invazije na Ukrajinu.

"Hamas i Putin predstavljaju različite prijetnje, ali imaju jednu stvar koja im je zajednička – žele da u potpunosti unište demokratiju u susjedstvu", rekao je predsjednik Amerike u obraćanju iz ovalne sobe u Bijeloj kući, tek drugom takvom otkako je na čelu države.

Bonus video: