Švedska novinarka nastradala na podmornici

Madsen, koji je optužen za ubistvo iz nehata, rekao je policiji i sudu da je "došlo do nesreće na podmornici koja je prouzrokovala smrt Kim Val
0 komentar(a)
Kim Val, Foto: Twitter
Kim Val, Foto: Twitter
Ažurirano: 21.08.2017. 10:00h

Švedska novinarka Kim Val, koja se vodi kao nestala od 11. avgusta kada je intervjuisala vlasnika jedne podmornice, preminula je u nesreći koja se dogodila na tom plovilu, prije nego što je potonulo, saopštila je danas danska policija. Vlasnik podmornice Peter Madsen je, kako je saopšteno, njeno tijelo bacio u more, prenosi AFP.

Madsen, koji je optužen za ubistvo iz nehata, rekao je policiji i sudu da je "došlo do nesreće na podmornici koja je prouzrokovala smrt Kim Val, i da ju je nakon toga bacio u more, na neodređenoj lokaciji južno od Kopenhagena”, saopšteno je iz policije.

Madsen je prvobitno negirao optužbe za ubistvo iz nehata, tvrdeći da je novinarka napustila podmornicu u Kopenhagenu, prije nego što je podmornica potonula. On je uhapšen nekoliko sati nakon što je njegova podmornica, teška 40 tona i skoro 18 metara duga, potonula kod istočne obale Danske.

Bonus video: