Završena talačka kriza u Hamburgu: Otac uhapšen, ćerka nepovrijeđena

Sinoć oko 20 sati napadač je svojim automobilom prošao kroz kapiju aerodroma do piste. On je pucao dva puta u vazduh i bacio dvije zapaljene flaše

23942 pregleda 3 komentar(a)
Hapšenje osumnjičenog, Foto: Reuters
Hapšenje osumnjičenog, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.11.2023. 14:46h

Situacija sa taocima na aerodromu u Hamburgu završena je tako što su osumnjičeni i njegova ćerka izašli iz automobila, saopštila je policija, čime je okončan 18-časovna situacija koja je zatvorila najprometniji aerodrom u sjevernoj Njemačkoj, prenosi Rojters.

Osumnjičeni je uhapšen bez otpora i izgleda da dijete nije povređeno, saopštila je policija na platformi X (bivši Tviter).

Saobraćaj na aerodromu u Hamburgu od sinoć je bio blokiran nakon što je naoružan otac navodno oteo dijete i vozilom probio barijeru do piste.

Portparol policije je rekao da su angažovani policijski psiholozi koji su razgovarali sa otmičarom.

Sinoć oko 20.00 napadač je svojim automobilom prošao kroz kapiju aerodroma do piste. On je pucao dva puta u vazduh i bacio dvije zapaljene flaše.

Policija je saopštila da vjeruje da je povod bio "spor oko starateljstva nad djecom". Supruga napadača je obavijestila policiju o otmici djeteta.

List Bild navodi da muškarac ima 35 godina i da je turske nacionalnosti, a da je dijete djevojčica od četiri godine.

Policija je saopštila da se pregovori vode na turskom jeziku.

Sinoć je 17 letova koji je trebalo da slete u Hamburg preusmjereno na druge aerodrome. Prema redu letjenja za danas je planirano 286 letova.

Bonus video: