Napad u Finskoj se istražuje kao mogući teroristički akt: Uhapšeno pet osoba

Policija je do sada opisivala glavnog osumnjičenog kao "mladog čovjeka stranog porijekla" ne navodeći druge detalje, osim da je bila u saradnji sa finskom imigracionom službom
52 pregleda 0 komentar(a)
Turku, Finska, napad, Foto: Reuters
Turku, Finska, napad, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.08.2017. 09:43h

Finska policija saopštila je danas da napad nožem u gradu Turkuu, u kojem su ubijene dve osobe, a ranjeno osam, istražuje kao ubistvo s mogućom terorističkom namjerom.

Nacionalni istražni biro koji vodi istragu saopštio je da su žrtve napada finski državljani, a da su među povrijeđenima jedan Italijan i dva Šveđanina.

Policija je osumnjičenog napadača identifikovala kao 18-godišnjeg marokanskog državljanina, ali nije objavila njegovo ime.

Finska policija uhapsila je pet osoba u apartmanu u Turkuu tokom sinoćne istrage nakon napada u tom gradu kada je dvoje ljudi preminulo od uboda nožem, prenosi AFP.

Istraga o ulozi petoro osumnjičenih u napadu u Turkuu je u toku, rekao je za AFP detektiv nadzornik Markus Lejn iz Nacionalnog Biroa za istragu i naveo da policija još uvijek nije sigurna da li su osumnjičeni učestvovali u napadu.

"Ispitaćemo ih, a nakon toga možemo da vam kažemo više, znamo da su bili u kontaktu sa glavnim osumnjičenim", rekao je Lajne.

Policija je juče upucala i ranila osumnjičenog za napade u Turkuu koji je nožem izbo i povrijedio više osoba.

On je uhapšen nekoliko minuta nakon samog napada.

Policija još uvijek nije otkrila identitet glavnog osumnjičenog, ali su, kako je Lejn rekao, istražitelji "prilično sigurni" da znaju ko je on.

Policija je do sada opisivala glavnog osumnjičenog kao "mladog čovjeka stranog porijekla" ne navodeći druge detalje, osim da je bila u saradnji sa finskom imigracionom službom.

Motiv za napad još uvijek nije poznat, a policija je odbila da potvrdi da je u pitanju bio teroristički akt, prenosi AFP.

Bonus video: