Zelenski: Rusija će stvoriti nove krize na Balkanu ako svjetske sile ne reaguju

„Vjerujte mi, dobijamo informacije – Rusija ima dugotrajan plan. Bliski istok, biće i Balkan, ako svjetske sile ne urade ništa sada, doći će do nove eksplozije“, kazao je predsjednik Ukrajine

9402 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je danas da Rusija "može da stvori nove krize na Balkanu i u Moldaviji", kako bi skrenula pažnju sa rata u Ukrajini.

„Danas svi pričaju o krizi na Bliskom istoku. Ali, kako sam rekao iskreno, taj problem nije od juče. Nije ni od prekjuče. Svi znaju o ovom dugotrajnom konfliktu i ratu, ali niko ne želi da ga okonča. Na Bliskom istoku Rusija stoji iza rata, sigurni smo, sa svojim saveznikom Iranom“, rekao je Zelenski, prenijela je ukrajinska agencija Interfaks.

On je dodao da „treba obratiti pažnju na Balkan“.

„Vjerujte mi, dobijamo informacije – Rusija ima dugotrajan plan. Bliski istok, biće i Balkan, ako svjetske sile ne urade ništa sada, doći će do nove eksplozije“, poručio je Zelenski, kako prenosi Tanjug.

Kada je riječ o Moldaviji, Zelenski kaže da Moskva podriva situaciju u toj bivšoj sovjetskoj republici.

„Da nešto nije u redu, vidjelo se tokom izbora. Da se izbori proglase neustavnim. Da se uništi aktuelna vlada, koja je proevropska“, naveo je Zelenski.

Bonus video: