Rusija tvrdi da je oborila desetine ukrajinskih dronova upućenih ka Moskvi

Andrej Vorobjev, guverner Moskovske oblasti, napisao je preko Telegrama da su u napadima dronova oštećene tri zgrade, navodeći da niko nije povrijeđen

6380 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Ukrajina je pokušala da napadne Moskvu sa desetinama dronova, saopštile su sinoć ruske vlasti, samo dan pošto su ukrajnski zvaničnici rekli da je Rusija izvela svoj najveći napad dronovima na Kijev od početka rata 2022. godine.

Ruska vazduhoplovna odbrana oborila je najmanje 24 dronova iznad moskovske oblasti koja okružuje, ali ne uključuje glavni grad, i iznad još četiri provincije na jugu i na zapadu, saopštili su rusko ministarstvo odbrane i gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin, u nizu izjava preko Telegrama.

Nisu naveli da li ima nastradalih.

Andrej Vorobjev, guverner Moskovske oblasti, napisao je preko Telegrama da su u napadima dronova oštećene tri zgrade, navodeći da niko nije povrijeđen.

Jedan dron udario je u dvanaestospratnu stambenu zgradu u zapadnom ruskom gradu Tuli, oko 180 kilometara južno od Moskve, kada je lakše ranjena jedna osoba i izavana ograničena šteta, napisao je na Telegramu lokalni guverner Aleksej Djumin.

Moskovski aerodromi Vnukovo i Domodedovo na kratko su bili zatvoreni zbog napada dronovima, prema ruskoj državnoj agenciji Tas. Oba su nastavila redovan rad do 6.00 ujutro juče, prema podacima na međunarodnim portalima za praćenje letova.

Ukrajinski zvaničnici nisu odmah komentarisali te udare, koji su izvršeni dan pošto je Rusija gađala glavni grad Ukrajine sa 60 dronova Šahed.

Ukrajinske vazduhoplovne snage saopštile su juče ujutro da su oborile osam od devet Šahed dronova koje su ruske snage ispalile tokom noći.

Bonus video: