Peskov: Nisam upoznat gdje se nalazi Navaljni, komentari SAD u vezi sa njim su neprihvatljivi

Portparol Nacionalnog savjeta za bezbjednost Bijele kuće Džon Kirbi ranije je pozvao na momentalno oslobađanje Navaljnog, poručivši da "on nikada nije ni trebalo da bude zatvoren"

6081 pregleda 13 komentar(a)
Navaljni, Foto: Reuters
Navaljni, Foto: Reuters

Komentari Sjedinjenih Američkih Država u kojima se izražava zabrinutost zbog stanja Alekseja Navaljnog neprihvatljivo su miješanje u unutrašnje poslove Rusije, saopštio je Kremlj.

Saradnici zatvorenog ruskog opozicionog lidera ranije su saopštili da ni oni ni njegovi advokati već nekoliko dana nemaju vijesti o o Navaljnom.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da nije upoznat gdje se nalazi Navaljni koji je premješten iz svoje kaznene kolonije na nepoznatu lokaciju.

Portparol Nacionalnog savjeta za bezbjednost Bijele kuće Džon Kirbi ranije je pozvao na momentalno oslobađanje Navaljnog, poručivši da "on nikada nije ni trebalo da bude zatvoren".

Navaljni bi trebalo da bude prebačen u kaznenu koloniju sa posebnim obezbjeđenjem, ustanovu sa najvišim stepenom bezbjednosti u ruskom zatvorskom sistemu.

Ruski zatvorski transferi su poznati po tome što traju dugo, ponekad nedjeljama, tokom kojih nema pristupa zatvorenicima, a informacije o njima su ograničene ili sasvim nedostupne.

Bonus video: