Turske vlasti uhapsile 304 osobe navodno povezane sa Islamskom državom

Operaciju pod kodnim imenom "Heroji-34" su zajednički izvele policija i antiteroristička jedinica u 32 provincije, a najveći broj uhapšenih bio je u tri najveća grada, Istanbulu, Ankari i Izmiru

3412 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Turske snage bezbjednosti uhapsile su 304 osobe pod sumnjom da su povezane sa ekstremističkom organizacijom Islamska država (IS), saopštio je danas turski ministar unutrašnjih poslova Ali Jerlikaja.

Operaciju pod kodnim imenom "Heroji-34" su zajednički izvele policija i antiteroristička jedinica u 32 provincije, a najveći broj uhapšenih bio je u tri najveća grada, Istanbulu, Ankari i Izmiru, napisao je Jerlikaja na društvenoj mreži X.

Nije bilo informacija o nacionalnosti uhapšenih.

Militantna grupa je u prošlosti izvela niz smrtonosnih napada širom Turske, uključujući oružani napad u noćnom klubu u Istanbulu 1. januara 2017. godine u kojem je život izgubilo 39 osoba.

Nije jasno da li je operacija hapšenja bila dio jačanja bezbjednosti uoči novogodišnjih svečanosti.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je na mreži X postavilo video snimak na kome se vide slike racija, uključujući antiterorističku policiju kako razbija vrata, stavlja lisice na osumnjičene i uvodi ih u policijska vozila.

Bonus video: