U slučaju porodičnog ubistva u Francuskoj uhapšen otac

Ubistva su ponovo otvorila javnu raspravu o porodičnom nasilju kao i o mentalnom zdravlju pošto je ove godine u Francuskoj više od 100 žena ubijeno od strane njihovih sadašnjih ili bivših partnera

11125 pregleda 3 komentar(a)
Zgrada gdje su tijela žene i njeno četvoro otkrivena, Foto: Reuters
Zgrada gdje su tijela žene i njeno četvoro otkrivena, Foto: Reuters

U slučaju ubistva četvoro djece i njihove majke u gradu Mo u Francuskoj danas je uhapšen otac djece i on je glavni osumnjičeni, saopštila je policija.

Susjedi su uočili lokvu krvi ispred vrata porodične kuće na Božić i obavijestili policiju koja je otkrila pet tijela, rekao je tužilac novinarima.

Majka i dvije ćerke starosti sedam i deset godina izbodene su na smrt u noći između nedjelje i ponedjeljka, a dva sina starih devet mjeseci i četiri godine su bili ugušeni ili udavljeni.

Motiv ubistva je još uvijek nejasan.

Osumnjičeni, muškarac rođen u pariskom predgrađu Kolomb, uhapšen je danas ispred kuće svog oca, djede ubijenih, saopštio je tužilac.

On je i ranije bio nasilan prema svojoj partnerki, tako ju je izbo nožem 2019. godine kada je bila trudna sa njihovim djetetom, ali je istraga obustavljena jer je proglašen da je bio psihički neuračunljiv u trenutku napada.

Osumnjičeni je 2017. godine bio smješten u mentalnu ustanovu, a iste godine je pokušao i da izvrši samoubistvo, navelo je tužilštvo.

Ubistva su ponovo otvorila javnu raspravu o porodičnom nasilju kao i o mentalnom zdravlju pošto je ove godine u Francuskoj više od 100 žena ubijeno od strane njihovih sadašnjih ili bivših partnera.

Bonus video: