"KAD GOD SE VIDIMO NEMAMO DOVOLJNO VREMENA ZA RAZGOVOR"

Pahor i dalje pješači Slovenijom: U šetnju bi poveo Kolindu Grabar Kitarović

Na pitanje očekuje li dogovor oko arbitraže s Hrvatskom, Pahor je rekao da vjeruje da će do sprovođenja presude doći nakon uspostavljanja dijaloga i povjerenja
1 komentar(a)
Borut Pahor, Foto: Facebook
Borut Pahor, Foto: Facebook
Ažurirano: 14.08.2017. 08:18h

Slovenački predsjednik Borut Pahor koji je kampanju za nove predsjedničke izbore otvorio porodičnim pješačenjem kroz Sloveniju, rekao je da bi volio da mu se pridruži i predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović.

"S predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović sam dobar prijatelj. Mislim da bismo mi ovo u jedan dan prepješačili. Kad god se vidimo nemamo dovoljno vremena za razgovor. Razne teme nas zanimaju, bilo da je riječ o politici ili nečemu drugome. Često se susrijećemo, ali protokol nam uvijek određjuje tempo tako da se ne bih bunio kada bismo zajedno šetali", rekao je Pahor za RTL.

Na pitanje očekuje li dogovor oko arbitraže s Hrvatskom, Pahor je rekao da vjeruje da će do sprovođenja presude doći nakon uspostavljanja dijaloga i povjerenja.

"Neće to ići brzo i bez poteškoća. Oprezno gledam na te poteškoće, ali mislim da će se na kraju, iako će biti razmirica, postići dogovor", kazao je Pahor.

Pahor je, u okviru predsjedničke kampanje, krenuo na put po Sloveniji tokom kojeg namjerava da za sedam dana prepješači čitavu zemlju, a krajnja destinacija mu je Piran.

Izbori za predsjednika Slovenije biće održani 22. oktobra.

Preporučujemo za Vas