"Operacija puž": Belgijski poljoprivrednici sporo vozili pa blokirali autoput

Neimenovani predstavnik belgijske Federacije mladih poljoprivrednika, koja je organizovala blokadu, rekao je da je postalo "nemoguće pristojno zaraditi"

7117 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Screenshot/Youtube
Foto: Screenshot/Youtube

Belgijski poljoprivrednici blokirali su danas autoput na jugu Belgije, čime su se pridružili protestima poljoprivrednika u Francuskoj i Njemačkoj.

Tokom takozvane "operacije puž", desetine traktora sporo je vozilo do autoputa, koji je potom blokiran. U pitanju je autoput južno od grada Namir u Valoniji, na jugu Belgije.

Neimenovani predstavnik tamošnje Federacije mladih poljoprivrednika, koja je organizovala blokadu, rekao je da je postalo "nemoguće pristojno zaraditi".

"Pozivamo na reformu poljoprivredne politike, koja će uzeti u obzir realnost na terenu", rekao je on i dodao da osuđuje konkurenciju domaćih sa uvezenim proizvodima, jer ne podliježu istim standardima.

Nezadovoljstvo poljoprivrednika izraženo je u nekoliko evropskih zemalja, posebno u Francuskoj, gdje su poljoprivredni za sjutra najavili "opsadu Pariza na neodređeno vrijeme".

Protesti poljoprivrednika su organizovani u Njemačkoj, Poljskoj, Rumuniji i Holandiji.

Bonus video: