Belgija: Uhapšene četiri osobe osumnjičene da su planirale da napadnu koncertnu dvoranu u Briselu

Među uhapšenim su tri maloljetne osobe i jedna punoljetna koja je optužena za "učestvovanje u aktivnostima terorističke organizacije"

6350 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Belgijska policija je uhapsila četiri osobe osumnjičene da su planirale da za nekoliko nedjelja napadnu koncertnu dvoranu u Briselu - objavila je danas kancelarija saveznog tužioca.

Među uhapšenim su tri maloljetne osobe i jedna punoljetna koja je optužena za "učestvovanje u aktivnostima terorističke organizacije".

Belgija je posljednjih godina bila na meti ekstremističkih napada, a najnoviji je bio u oktobru, kada su ubijena dva švedska fudbalska navijača u Briselu.

U ekstremističkim napadima na aerodrom u Briselu i stanicu podzemne željeznice 2016. godine su ubijena 32 čovjeka, a porota je prošle godine proglasila krivim šest osoba za to terorističko ubistvo koje je bilo dio talasa napada u Evropi pvezanih s grupom Islamska država.

Među osuđenima je i Salah Abdeslam koji već izdražava kaznu doživotnog zatvora u Francuskoj zbog učestvovanja u napadima na kafe u Parizu, muzičku dvoranu Bataklan i stadion 2015. godine. I ti napadi su bili povezani s istom ekstremističkom grupom Islamske države.

Bonus video: