Zelenski: Svaki ruski komandant koji naredi napade na ukrajinske civile i infrastrukturu da zna da će ga pravda stići

Međunarodni krivični sud je saopštio da je izdao naloge za hapšenje jednog general-potpukovnika ruskih oružanih snaga i jednog admirala ruske mornarice, zbog navodnih ratnih zločina počinjenih u Ukrajini

14084 pregleda 13 komentar(a)
Zelenski, Foto: Reuters
Zelenski, Foto: Reuters

Ukrajinski predsjednik, Volodimir Zelenski, pozdravio je danas izdavanje potjernice Međunarodnog krivičnog suda (MKS) za dva ruska komandanta, koji su optuženi za ratne zločine povezane sa bombaškim napadima u Ukrajini.

"Svaki ruski komandant koji naredi napade na ukrajinske civile i važnu infrastrukturu mora da zna da će ga pravda stići", napisao je Zelenski na društvenoj mreži Iks.

MKS je saopštio ranije danas da je izdao naloge za hapšenje jednog general-potpukovnika ruskih oružanih snaga i jednog admirala ruske mornarice, zbog navodnih ratnih zločina počinjenih u Ukrajini.

Sud je "izdao naloge za hapšenje dvije osobe, Sergeja Kobilača i Viktora Sokolova, u kontekstu situacije u Ukrajini zbog navodnih zločina počinjenih između 10. oktobra 2022. i 9. marta 2023. godine".

MKS je u proljeće 2023. izdao nalog za hapšenje ruskog predsjednika Vladimira Putina, zbog njegove navodne uloge u deportaciji djece.

Bonus video: