Zvaničnici: Najmanje dvije osobe poginule, više ranjenih u ruskim napadima na ukrajinske regije Donjeck i Sumi

Ruski lokalni zvaničnici su kazali da je Ukrajina izvela napad dronom na regionalno sjedište Federalne službe bezbjednosti (FSB) u pograničnom regionu Belgorod

5944 pregleda 0 komentar(a)
Detalj iz Mirnograda, Foto: Reuters
Detalj iz Mirnograda, Foto: Reuters

Najmanje dvije osobe su poginule, a više ih je ranjeno u srijedu u ruskim napadima na ukrajinske regije Donjeck i Sumi, saopštilii su zvaničnici.

Dva civila su ubijena, a 11 ih je ranjeno u istočnoj oblasti Donjecka u bombardovanju grada Mirnograda, rekao je na Telegramu regionalni guverner, Vadim Filaškin.

U sjeveroistočnom regionu Sumi, u napadu ruskih dronova na petospratnicu uništeno je 30 stanova, saopštila je vojna uprava regiona na Telegramu.

Deset ljudi je spašeno iz ruševina, od kojih je osam zadobilo povrede, navodi se u saopštenju.

Ruski lokalni zvaničnici su kazali da je Ukrajina izvela napad dronom na regionalno sjedište Federalne službe bezbjednosti (FSB) u pograničnom regionu Belgorod.

Lokalni zvaničnici za vanredne situacije rekli su u srijedu ruskoj novinskoj agenciji TASS da žrtava nije bilo, ali da je prednji dio zgrade oštećen u napadu.

Ukrajina nije komentarisala ove navode niti ih je moguće nezavisno potvrditi.

Ukrajinske bespilotne letjelice su u utorak gađale više ciljeva, uključujući Belgorod, u velikom napadu na Rusiju u kojem su, navodno, požari zahvatili dva velika naftna postrojenja.

Bonus video: