Ukrajina dronovima napala rafineriju na zapadu Rusije na drugi dan predsjedničkih izbora

Dmitrij Azarov, guverner Samarske oblasti 850 kilometara jugoistočno od Moskve i blizu granice s Ukrajinom, rekao je da je rafinerija u gradu Sizranju zapaljena

5875 pregleda 12 komentar(a)
(Ilustracija), Foto: Reuters
(Ilustracija), Foto: Reuters

Najmanje dvoje ljudi poginulo je u ukrajinskom raketnom napadu na zapadu Rusije, a u posebnom napadu bespilotnim letjelicama zapaljena je rafinerija nafte u subotu, na drugi dan predsjedničkih izbora, a aktuelni predsjednik Vladimir Putin optužio je Ukrajinu da pokušava da ih poremeti.

Vjačeslav Gladkov, guverner Belgorodske oblasti gdje su prekogranični napadi iz Ukrajine postali dio svakodnevice, objavio je informaciju da su poginuli jedan muškarac i jedna žena.

Dmitrij Azarov, guverner Samarske oblasti 850 kilometara jugoistočno od Moskve i blizu granice s Ukrajinom, rekao je da je rafinerija u gradu Sizranju zapaljena, ali da je spriječen napad na drugo postrojenje.

Ukrajina ove sedmice ponovo napada ruske rafinerije. Rusija je u petak započela svoj najsmrtonosniji napad u proteklih nekoliko nekoliko sedmica, u kojem su projektili pogodili stambeno područje ukrajinskog lučkog grada Odese na Crnom moru, pri čemu je poginulo najmanje 20, a ranjeno više od 70 osoba.

Trodnevni predsjednički izbori u Rusiji počeli su juče, a gotovo je izvjesno da će Putin osvojiti još jedan šestogodišnji mandat u Kremlju. On je na vlasti kao predsjednik ili premijer od 1999.

Kremlj se nada velikoj izlaznosti kako bi pokazao da je zemlja ujedinjena sa Putinom na čelu. Ukupna izlaznost je ujutro drugog dana izbora iznosila gotovo 38 odsto, a neke od najvećih brojki, blizu 70 odsto, zabilježene su u Belgorodskoj oblasti, koja se granični sa Ukrajinom, kao i u ukrajinskim pokrajinama pod ruskom kontrolom.

Bonus video: