Dodik čestitao Putinu na reizboru za predsjednika Rusije

Dodik je rekao da je Putinova pobjeda dočekana sa radošću i među srpskim narodom "jer u njemu vidi velikog državnika i prijatelja" na koga se srpski narod uvijek može osloniti i koji brine o njemu

2392 pregleda 17 komentar(a)
Dodik, Foto: Boris Pejović
Dodik, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Republike Srpske (RS), Milorad Dodik, čestitao je ruskom predsjedniku, Vladimiru Putinu, pobjedu na ruskim predsjedničkim izborima ocjenivši da Putin ima "ogromno povjerenje ruskog naroda".

"Peti mandat na čelu Ruske Federacije, osvojen ubjedljivom pobjedom na predsjedničkim izborima, potvrda je da predsjednik Vladimir Putin ima ogromno povjerenje ruskog naroda i da zemlju vodi u pravom smjeru", rekao je Dodik, prenosi danas "Klix.ba2" koja dodaje da je Dodik uputio čestitke Putinu i prije zvaničnih rezultata izbora.

Dodik je dodao da je Putinova pobjeda dočekana sa radošću i među srpskim narodom "jer u njemu vidi velikog državnika i prijatelja" na koga se srpski narod uvijek može osloniti i koji brine o njemu.

"Takođe, raduje nas što je ruski narod za svog lidera izabrao ozbiljnog, odgovornog i mudrog državnika, jer je to garancija da će se u današnjem svijetu održati tradicionalne vrijednosti i da neće postati mjesto u kome samo odabrani mogu da odlučuju o svemu", napisao je Dodik na društvenoj mreži Iks.

Ruska Centralna izborna komisija saopštila je jutros da je Putin na predsjedničkim izborima održanim od petka do nedelje ponovo izabran sa 87,29 odsto glasova na osnovu prebrojanih 99,75 odsto listića. Predsjednica komisije je rekla da to predstavlja "rekordnu pobjedu".

Bonus video: