Erdogan čestitao Putinu i još jednom ponudio posredovanje u rješavanju sukoba sa Ukrajinom

Turski predsjednik od početka ruske invazije na Ukrajinu u februaru 2022. održava odnose i sa Ukrajinom i sa Rusijom, a u više navrata je nudio posredovanje ili drugu vrstu pomoći za rješavanje sukoba između dvije zemlje koje zajedno sa Turskom dijele Crno more

5716 pregleda 6 komentar(a)
Erdogan i Putin (arhiva), Foto: Reuters
Erdogan i Putin (arhiva), Foto: Reuters

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan čestitao je danas svom ruskom kolegi Vladimiru Putinu pobjedu na predsjedničkim izborima i još jednom ponudio svoje posredovanje u mirovnim pregovorima sa Ukrajinom, saopštio je njegov kabinet.

Erdogan je u telefonskom razgovoru sa Putinom izrazio nadu da će biti nastavljen pozitivan razvoj odnosa između Turske i Rusije i dodao da je Turska spremna da posreduje u pregovorima Ukrajine i Rusije.

Turski predsjednik od početka ruske invazije na Ukrajinu u februaru 2022. održava odnose i sa Ukrajinom i sa Rusijom, a u više navrata je nudio posredovanje ili drugu vrstu pomoći za rješavanje sukoba između dvije zemlje koje zajedno sa Turskom dijele Crno more.

Erdogan je početkom marta primio ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog u Istanbulu i spremao se da dočeka predsjednika Putina 9. februara, prije nego što je ruski predsjednik otkazao put.

Bonus video: