Kiper: U ruskom napadu na Odesu poginule četiri osobe; Stavrovojt: U napadu Ukrajine na Kursk poginulo troje ljudi

Guverner regiona Odesa Oleh Kiper, je u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram, napisao da je jedan od povrijeđenih u teškom stanju nakon što su mu amputirane noge

3629 pregleda 0 komentar(a)
Odesa nakon jednog od prethodnih napada, Foto: Reuters
Odesa nakon jednog od prethodnih napada, Foto: Reuters

U večerašnjem ruskom raketnom napadu na južni ukrajinski region Odesa poginule su četiri osobe, uključujući 10-godišnju djevojčicu, a povređeno je sedam ljudi, saopštio je regionalni guverner, prenosi agencija Rojters.

Oleh Kiper, je u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram, napisao da je jedan od povrijeđenih u teškom stanju nakon što su mu amputirane noge.

Poručio je da su ekipe Hitne pomoći bile na licu mjesta, a da "ljekari čine sve što mogu".

Rakete, za koje se pretpostavlja da su balstičke Iskander-M, pale su između 18 i 18.30 časova po lokalnom vremenu (17:00-17:30 po srednjeevropskom).

Takođe je oštećena transportna infrastruktura i kamioni koji su bili u blizini.

Ukrajinska vojska je saopštila da je napad bio usmjeren na transportne objekte. Pogođena je benzinska pumpa, što povećava opasnost od eksplozija u toj oblasti. Odesa, jedna od najprometnijih ukrajinskih luka, bila je česta meta ruskih napada u 25-mjesečnom ratu.

Sa druge strane, guvrener južne ruske oblasti Kursk Roman Starovojt saopštio je da je troje ljudi, od kojih dvoje djece, poginulo u napadu ukrajinske bespilotne letjelice na automobil u oblasti Kursk, prenio je Rojters.

Bonus video: