Zelenski: Ukrajina povratila teritoriju u oblasti Harkova od ruske vojske

U svom video obraćanju u petak uveče Zelenski je rekao da su "naši vojnici uspjeli da preuzmu borbenu kontrolu nad graničnim područjem gdje su ušli ruski okupatori"

5150 pregleda 11 komentar(a)
Volodimir Zelenski, Foto: Reuters
Volodimir Zelenski, Foto: Reuters

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski je izjavio da je ukrajinska vojska uspjela da povrati teritorije koje su prethodno zauzele ruske trupe u oblasti Harkova na sjeveroistoku zemlje.

U svom video obraćanju u petak uveče Zelenski je rekao da su "naši vojnici uspjeli da preuzmu borbenu kontrolu nad graničnim područjem gdje su ušli ruski okupatori".

Komentari Zelenskog u suprotnosti su sa onima koje su dali ruski zvaničnici. Član Donjeg doma ruskog parlamenta Viktor Vodolacki, rekao je da ruske snage sada kontrolišu više od polovine grada Vovčanska, pet kilometara unutar granice, prenijela je ruska državna novinska agencija Tass.

Nije moguće nezavisno potvrditi ove njegove navode.

Vodolacki je takođe dodao da će, kada Vovčansk bude zauzet, ruske snage krenuti na gradove Slavjansk, Kramatorsk i Pokrovsk u susjednoj Donjeckoj oblasti.

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je da je cilj ruske vojske da stvori "tampon zonu" u oblasti Harkova kako bi spriječila ukrajinske prekogranične napade.

Grad Harkov, koji je glavni grad istoimene oblasti, udaljen je oko 20 kilometara od ruske granice.

Bonus video: