Šta su jeli Makron i Tramp na Ajfelovoj kuli: Klasična večera, ništa specijalno

Ne zna se koja su vina služena tokom večere, samo da je otvoren šampanjac na početku jela
232 pregleda 0 komentar(a)
Donald Tramp, Emanuel Makron, večera, Foto: Reuters
Donald Tramp, Emanuel Makron, večera, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.07.2017. 07:26h

Predsjednici SAD i Francuske, Donald Tramp i Emanuel Makron sa svojim suprugama Melanijom i Brižit uživali su u četvrtak uveče u prilično klasičnoj večeri u restoranu "Žil Vern" na Ajfelovoj kuli, prenijela je sinoć francuska televizija BFMTV.

Francuski mediji posebnu pažnju su posvetili Trampovoj dvodnevnoj posjeti Parizu, ali i večeri u restoranu na 125 metara visine poznatog kuvara Alena Dikasa.

BFMTV se našalio da su detalji jelovnika tako "držani u tajnosti" kao da je u pitanju "državna tajna" da bi se na kraju ispostavilo da je večera bila prilično klasična, a ne toliko specijalna kako se predviđalo.

Prema navodima tog francuskog medija, predsjednici su za predjelo imali paštetu na komadićima dvopeka, domaće dinstano povrće na "kraljičin način", ribu list u holandskom sosu, a kao glavno jelo goveđi file u sosu "Rosini" s divljim jagodama i za desert čokoladni sufle.

Ne zna se koja su vina služena tokom večere, samo da je otvoren šampanjac na početku jela.

Tramp je danas završio dvodnevnu posjetu Parizu gdje je kao počasni gost prisustvovao vojnoj paradi povodom obilježavanja francuskog državnog praznika koji je ove godine bio u znaku francusko-američkog prijateljstva.

Bonus video: