Nastavljeno hapšenje neistomišljenika u Turskoj: Priveden režiser dokumentarca o puču

U najavi tog filma prikazano je da su organizatori puča uspjeli u namjeri da svrgnu predsednika Redžepa Tajipa Erdogana i da su ubili i njegovu porodicu i saradnike, a taj reklamni film završava se pištoljem uperenim u Erdoganovu glavu
347 pregleda 0 komentar(a)
Turska zastava, Foto: Shutterstock
Turska zastava, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 13.07.2017. 11:56h

U Turskoj je danas uhapšen filmski reditelj Ali Avči zbog sumnje da je povezan sa imamom Fetulahom Gulenom, koga zvanična Ankara sumnjiči za organizaciju prošlogodišnjeg puča u toj zemlji.

Agencija Anadolija prenosi da je Avči, koji je uhapšen u svojoj kući, producirao biografiju predsjednika "Šef" objavljenu u martu, kao i da je režirao film "Buđenje" o pokušaju državnog udara prošle godine, prenosi AP.

U najavi tog filma prikazano je da su organizatori puča uspjeli u namjeri da svrgnu predsednika Redžepa Tajipa Erdogana i da su ubili i njegovu porodicu i saradnike, a taj reklamni film završava se pištoljem uperenim u Erdoganovu glavu.

Avči je uhapšen zajedno sa beguncem osumnjičenim da je koristio aplikaciju za šifrovane poruke, a koju navodno koristi mreža Fetulaha Gulena.

Gulen je negirao da ima bilo kakve veze sa organizacijom puča.

Bonus video: