PROBLEMI SA HRVATSKIM PECAROŠIMA

Incidenti u Piranskom zalivu

Drugi incident dogodio se u subotu popodne, kada je pecaroški čamac ušao na područje slovenačke policije. U istom maniru, svi hrvatski čamci, uključujući i dva patrolna čamca hrvatske policije napustili su područje nakon upozorenja slovenačkih policajaca
6 komentar(a)
Piranski zaliv, Foto: RTVSLO.SL
Piranski zaliv, Foto: RTVSLO.SL
Ažurirano: 02.07.2017. 12:37h

Slovenačka policija potvrdila je da su se danas dogodila dva incidenta u koje su bili uključeni hrvatski pecaroši u Piranskom zalivu.

U jednom slučaju, pecaroši su ušli na područje pod kontrolom slovenačke policije, ali su područje napustili nakon što su upozoreni o tome gdje se nalaze uz pratnju hrvatske policije, navodi STA.

U današnjem saopštenju slovenačke policije, navodi se da je policija upozorila hrvatske pecaroše da se nalaze u teritorijalnim vodama Slovenije, nakon čega su se na licu mjesta našli i hrvatski policijski čamci koji su napustili područje u pravcu Savudrije.

Drugi incident dogodio se u subotu popodne, kada je pecaroški čamac ušao na područje slovenačke policije. U istom maniru, svi hrvatski čamci, uključujući i dva patrolna čamca hrvatske policije napustili su područje nakon upozorenja slovenačkih policajaca.

Ministarstvo spoljnih poslova Hrvatske saopštilo je da su slovenački policijski čamci prešli među u Piranskom zalivu tri puta u subotu, prenosi Tanjug.

Ministarstvo saopštava da su hrvatski policajci upozorili slovenačke kolege u sva tri slučaja da se nalaze u hrvatskim teritorijalnim vodama, nakon čega su se vratili u slovenačke vode.