Marš za pravdu, 17. dan, Erdogan: Opozicija rame uz rame s teroristima

Marš se održava na inicijativu šefa Republikanske narodne partije (CHP) Kemala Kiličdaroglua, u znak protesta protiv zatvaranja Enisa Berberoglua, člana te partije, osuđenog na 25 godina zatvora zbog odavanje državne tajne
0 komentar(a)
Redžep Tajip Erdogan, Foto: Reuters
Redžep Tajip Erdogan, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.07.2017. 15:55h

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan je danas optužio glavnu opozicionu stranku da je rame uz rame s "teroristima", pošto se navršio 17. dan "Marša za pravdu" koji je počeo u Ankari, a približava se cilju u Istanbulu.

Tronedjeljni marš se održava na inicijativu šefa Republikanske narodne partije (CHP) Kemala Kiličdaroglua, u znak protesta protiv zatvaranja Enisa Berberoglua, člana te partije, osuđenog na 25 godina zatvora zbog odavanje državne tajne.

Marš protiče bez partijskih oznaka, uz transparent "Pravda", raste tokom putovanja, a očekuje se da će se završiti 9. jula ogromnim mitingom ispred zatvora kod Istanbula, u kojem je Berberoglu.

Marš je okupio veliki broj protivnika progona koji traje od prošlogodišnjeg pokušaja državnog udara, uz hapšenje 50.000 ljudi, i više od 100.000 otpuštenih ili smijenjenih državnih službenika.

"Ako se demonstrira za zaštitu terorista i onih koji ih podržavaju, a i ne pomišlja se na demonstracije protiv terorističkih organizacija, ne može se povjerovati da je cilj pravda", prokomentarisao je danas Erdogan koji se polovinom juna usprotivio pozivu opozicije na skup protiv pravosudnih organa.

Bonus video: