Njemačka neće dozvoliti Erdoganu da održi miting tokom skupa G-20

Agencija DPA je javila da je Gabrijel izjavio ranije danas tokom posjete Moskvi da su prenijeli Turskoj da takva vrsta pojavljivanja u Njemačkoj nije moguća
0 komentar(a)
Redžep Tajip Erdogan, Foto: Reuters
Redžep Tajip Erdogan, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.06.2017. 12:27h

Njemačka će saopštiti Turskoj da nije moguće održati skup na kome bi se predsjednik Redžep Tajip Erdogan obratio turskoj dijaspori kada dođe u Njemačku na samit G-20, grupe razvijenih zemalja i zemalja u brzom razvoju, rekao je danas njemački ministar inostranih poslova Zigmar Gabrijel.

Turska je juče zvanično zatražila dozvolu da se Erdogan obrati na skupu Turaka u Njemačkoj na margini njegove posjete samitu G-20, koji se održava 7. i 8. jula u Hamburgu.

Zahtjev je upućen u vrijeme kada su se odnosi izmedu Njemačke i Turske pogoršali oko niza pitanja, i kada su njemački policijski resursi preopterećeni zbog obezbjeđenja samita G-20.

Agencija DPA je javila da je Gabrijel izjavio ranije danas tokom posjete Moskvi da su prenijeli Turskoj da takva vrsta pojavljivanja u Njemačkoj nije moguća.

Kada su, ranije ove godine, njemačke vlasti zabranile okupljanja Turaka u Njemačkoj povodom kampanje za turski referendum, to je dovelo do jačanja tenzija između dvije zemlje.

Bonus video: