Merkel: Humor je važan u politici, smijem se bar jednom dnevno

Merkel nije konkretno odgovorila na pitanje šta namjerava da radi po izlasku iz politike, ali je navela da ne zvuči loše mogućnost da može više da spava
4 komentar(a)
Angela Merkel, Foto: Reuters
Angela Merkel, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.06.2017. 06:56h

Radoznalost i sreća su najvažniji kvaliteti u politici, kao i humor, izjavila je njemačka kancelarka Angela Merkel, ističući da se najmanje jednom dnevno smije.

"Humor je važan u politici. Ja se smijem najmanje jednom dnevno, inače ne bih mogla da radim ovaj posao", rekla je Merkel u intervjuu za njemački magazin za žene "Brigite", koji je emitovan uživo iz Berlina na društvenim mrežama.

Merkel je tako odgovorila na pitanja kako se bori sa stresom na poslu, posebno imajući u vidu predstojeće izbore u septembru.

Ona je istakla i da nikada ne bi dozvolila nekome da joj "uskrati godišnji odmor".

Bilo je riječi i o odnosu Evrope i SAD, a tim povodom Merkel je navela da joj je bivši američki predsjednik Barak Obama poručio da EU ne može vječno da računa na snažnu podršku Amerike, prenosi "Politiko".

"Naš zadatak kao Evropljana je da preuzmemo odgovornost i da se više ne oslanjamo u potpunosti na SAD", naglasila je Merkel.

Merkel nije konkretno odgovorila na pitanje šta namjerava da radi po izlasku iz politike, ali je navela da ne zvuči loše mogućnost da može više da spava.

Ne tvituje, ali čita Trampove tvitove

Merkel je izjavila da ne koristi Tviter, ali je priznala da ponekada "baci oko" na tu društvenu mrežu da bi vidjela šta je objavio američki predsjednik Donald Tramp.

"Ne tvitujem", rekla je Merkel u razgovoru sa dvoje novinara "Brigite".

Omekšala stav prema gej brakovima

Merkel, koja je u više navrata iskazala protivljenje gej brakovima, u ponedjeljak je po prvi put omekšala stav po tom pitanju, u trenutku kada se njena konzervativna partija nalazi pod sve većim pritiskom zbog tog pitanja uoči izbora u septembru, prenio je AFP.

Merkel je rekla da bi poslanici o tom pitanju mogli da glasaju prema svojoj savjesti, a ne prema partijskoj liniji.

Bonus video: