FSB OBJAVILA

Kako je pripreman napad u Sankt Peterburgu: Teroristi komunicirali preko "Telegrama"

FSB je navela i da je prilikom eksplozije na potezu između stanica "Senski trg" i "Tehnološki institut 2" početkom aprila poginulo je 16 osoba, ukljucujući i samog bombaša-samoubicu
0 komentar(a)
Sankt Peterburg, Metro, eksplozija, Foto: Screenshot (YouTube)
Sankt Peterburg, Metro, eksplozija, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 26.06.2017. 08:28h

Bombaš-samoubica, njegovi saradnici i strani nalogodavac koristili su aplikaciju "Telegram" za pripremu terorističkog napada u Sankt Peterburgu, saopštila je Federalna služba bezbjednosti (FSB).

"U toku operacije sprovođenja istrage o terorizmu od 3. aprila u metrou Sankt Peterburga, FSB je dobila pouzdanu informaciju da su bombaš-samoubica, njegovi saradnici i strani nalogodavci koristili mesindžer 'Telegrama' za prikrivanje kriminalnih namjera u svim fazama organizacije i pripreme terorističkog napada", navodi se u saopštenju.

FSB je navela i da je prilikom eksplozije na potezu između stanica "Senski trg" i "Tehnološki institut 2" početkom aprila poginulo je 16 osoba, ukljucujući i samog bombaša-samoubicu. 

Još jedna eksplozija na stanici "Trg ustanka" je izbjegnuta, a istražni komitet otvorio je istragu o napadu, prenio je Sputnjik. 

"Teroristi aktivno koriste "Telegram", jer on omogućava da napravite tajne razgovore sa visokim nivoom šifrovanja informacije koja se prenosi", navedeno je u saopštenju ruske FSB.

Preporučujemo za Vas