Mej obećala istragu zbog požara u soliteru

Prema posljednjim informacijama, najmanje 12 osoba je stradalo, a 70 je povrijeđeno
80 pregleda 0 komentar(a)
Tereza Mej, Foto: Reuters
Tereza Mej, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.06.2017. 06:04h

Britanska premijerka Tereza Mej obećala je da će biti sprovedena opsežna istraga kako bi se tačno utvrdio uzrok požara koji je izbio u londonskoj zgradi i odnio 12 života, povredivši i desetine osoba, navodi "Rojters".

"U dogledno vrijeme, kada lice mjesta bude obezbIJeđeno, biće sprovedena istaga i ako postoje neke pouke da se izvuku, biće izvučene i nešto će biti preduzeto", rekla je Tereza Mej u obraćanju na televizijskim kanalima.

Do požara je došlo u 24-spratnom "Grenfel taueru", stambenom bloku izgrađenom 1974. u radničkom naselju u sjevernom dijelu četvrti Kensington, nedaleko od Noting hila.

Prema posljednjim informacijama, najmanje 12 osoba je stradalo, a 70 je povrijeđeno.

Na gašenju požara u zgradi sa 600 stanara angažovano je više od 200 vatrogasaca.

Stanari su više puta upozoravali gradske zvaničnike da postoji samo jedan ulaz i izlaz u zgradu i da je velika mogućnost da se smeće u blizini zapali. Sada se provjeravaju ostale slične zgrade, kako se ne bi takva tragedija ponovila.

Gradonačelnik Londona Sadik Kan izjavio je ranije da je riječ o "ozbiljnom incidentu" i da će na neka pitanja morati da se pruži odgovor u vezi sa bezbjednošću oblakodera.

Bonus video: