Erdogan: Nastavićemo da podržavamo Katar, neće biti pobjednika ako se braća tuku

Saudijska Arabija, Bahrein, Egipat, kao i Ujedinjeni Arapski Emirati prekinuli su sve diplomatske veze sa Dohom u ponedjeljak, optužujući Katar da podržava terorizam
1 komentar(a)
Redžep Tajip Erdogan, Foto: Reuters
Redžep Tajip Erdogan, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.06.2017. 11:41h

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan obećao je da će Turska nastaviti da podržava Katar uprkos svemu, prenosi "Raša tudej".

"Postoje oni kojima smeta to što smo sa našom katarskom braćom ili što im šaljemo namirnice, ljekove i tako dalje – bez obzira da li su gladni li žedni. Nastavićemo da podržavamo Katar", rekao je Erdogan.

Osim toga, Erdogan je apelovao na Saudijsku Arabiju, "najveću i najmoćniju zemlju Zaliva" da smanji tenzije i ukine sankcije.

"Pogrešno je dodavati još tenzija povrh svega u smislu da se muslimanski svijet već bori sa mnogo problema. Pozivam vas - neće biti pobjednika ako se braća tuku. Morate raditi na tome da braća rade zajedno. To očekujemo od Saudijaca", naveo je Erdogan.

Saudijska Arabija, Bahrein, Egipat, kao i Ujedinjeni Arapski Emirati prekinuli su sve diplomatske veze sa Dohom u ponedjeljak, optužujući Katar da podržava terorizam.

Predsjednik SAD Donald Tramp koji je prvo ponudio da pomogne Kataru da prođe kroz krizu takođe ja napao Dohu navodeći da podržavaju terorizam.

"Doha je istorijski bila osnivač terorizma na veoma visokom nivou... Došlo je vrijeme da se pozove Katar da prestane sa finansiranjem – moraju da prekinu finansiranje ekstremističke ideologije", rekao je Tramp.

Za to vrijeme Doha je odbila sve zahtjeve Saudijaca navodeći da su spremni da budu izolovani "zauvijek" i sve dok se strane sile ne mješaju u njen suverenitet i u njihovu inostranu politiku.

Bonus video: