Mej: Imala sam m**a da raspišem izbore

Iako je poslednjih dana prednost konzervativaca pala na samo pet procentnih poena, Mejova je u duelu djelovala samouvjerenije nego prilikom ranijih nastupa na televiziji.
0 komentar(a)
Tereza Mej, Foto: Reuters
Tereza Mej, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.06.2017. 15:39h

Britanska premijerka Tereza Mej odbila je tvrdnje da se pokajala zbog odluke da Velika Britanija izađe na prijevremeno glasanje, prenosi Tanjug

Ona je poručila biračima da je "imala m**a da raspiše izbore".

U televizijskom duelu sa liderom laburista Džeremijem Korbinom koji je prenosio BBC, britanska premijerka je branila odluku o raspisivanju izbora.

Iako je posljednjih dana prednost konzervativaca pala na samo pet procentnih poena, Mejova je u duelu djelovala samouvjerenije nego prilikom ranijih nastupa na televiziji.

Ona je branila ono što je postigla tokom obavljanja funkcije ministarke unutrašnjih poslova i premijerskog mandata, nakon što je iz publike optužena da je "prekršila obećanja".

Na tvrdnju da je raspisala prijevremene izbore kako bi od toga imala koristi Konzervativna partija, a ne država, britanska premijerka je žestoko uzvratila.

"U ovom poslu ja radim ono što vjerujem da je najbolje za Britaniju. Mogla sam da nastavim da radim taj posao u narednih par godina i da ne raspišem izbore. Imala sam m**a da raspišem izbore", rekla je ona.

Britanski mediji prenose da je Korbin tokom duela bio pod pritiskom da se izjasni o tome da li bi upotrebio nuklearno oružje koje Britanija posjeduje, pošto on u ranijim obraćanjima nije htio da govori o toj opciji čak ni u slučaju odmazde za napad na britanskom tlu.

Bonus video: