Zeman se opet "šali": Ekologe protjerat u rezervate, da ne smetaju nama normalnima

"Predlažem suroviju varijantu - otvaranje rezervata za te aktiviste"
0 komentar(a)
Miloš Zeman, Foto: Reuters
Miloš Zeman, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.05.2017. 11:29h

Predsjednik Češke Miloš Zeman nastavio je seriju brutalnih šala na račun profesija i grupa u društvu koje mu smetaju i danas je u Brnu predložio da se zeleni aktivisti i ekolozi protjeraju u rezervate u divljinu a Česi bi dolazili na ekskurzije da gledaju kako su se snašli.

"Oduzimanje vozačkih dozvola je blaža varijanta. Predlažem suroviju varijantu - otvaranje rezervata za te aktiviste. Rezervat bi bio u divljini, bez struje, kanalizacije i vodovoda. Kada bi htjeli da se ogriju morali bi da obore drvo. A mi bi organizovali ekskurzije u te rezervate da vidimo kako su se snašli ljudi koji su upravo ovde u Brnu uspjeli da zagorčaju život svim normalnim ljudima", kazao je danas Zeman tokom obilaska juga Češke.

Upravo odbornici stranke Zelenih, kao i odbornici stranaka koje su u parlamentu u opoziciji bojkotovali su danas posjetu šefa države Brnu u znak protest protiv toga kako se predsjednik Zeman ponaša - vulgarno govori u medijima a Češku pokušava da orijentiše više Rusiji i Kini nego evropskim i američkim saveznicima.

Posljednja Zemanova morbidna šala koja je uzburkala duhove u Češkoj a primijetili su je i svjetski mediji bilo je kada je ovog mjeseca u Pekingu pred sastanak sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom privatno rekao a mikrofoni registrovali da je novinara u sali suviše i da bi ih trebalo likvidirati.

Bonus video: