"Pravi pokolj" u Napulju: Serija mafijaških ubistava, strah od osveta

Istraga još uvijek nije otkrila vezu između ubistava iako su sve žrtve bile povezane sa raznim klanovima Kamore
159 pregleda 1 komentar(a)
Napulj, Foto: Shutterstock
Napulj, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 28.05.2017. 12:49h

Napulj je u strahu od novog kruga mafijaških osveta poslije serije od šest ubistava između četvrtka i subote, prenijela je danas italijanska štampa.

Juče u zoru je muškarac (29) izrešetan u kafiću pored obale.

Par sati kasnije čovjek (44) i njegov nećak (23) su ubijeni rafalom iz automatskog oružja dok su se na prometnoj ulici u predgrađu Napulja vozili na motoru.

Preduzetnik (72) je u četvrtak pronađen mrtav u automobilu tela izbušenog mecima dok su čovjek (50) i njegov sin (30) ubijeni pred desetak svjedoka ispred prodavnice duvana.

Mediji nazivaju situaciju "pravim pokoljem" koji se poklapa sa načinom djelovanja napolitanske mafije Kamora, i navode da tolika učestalost likvidacija nije viđena od 2004.

Istraga još uvijek nije otkrila vezu između ubistava iako su sve žrtve bile povezane sa raznim klanovima Kamore, a u slučaju čovjeka ubijenog u kafiću ubistvo se objašnjava tučom od prethodnog dana.

Gradonačelnik Luiđi de Madjistris je osudio nedostatak volje države da pomogne Napulju u borbi protiv mafije.

"Oružje ne uzimaju gradonačelnici i sveštenici nego policija koja u Napulju radi dobro i mnogo se žrtvuje", rekao je on i dodao da od vlade obećana pomoć nikada nije stigla.

Bonus video: