Junker: Trampova izjava o Njemačkoj loše prevedena

Još u predizbornoj kampanji Tramp je kritikovao Njemačku. Vjeran svom stavu protiv slobodne trgovine on je kritikovao veliki nemački trgovinski višak, i zaprIJetio da će uvesti carine
0 komentar(a)
Žan-Klod Junker, Foto: Reuters
Žan-Klod Junker, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.05.2017. 14:15h

Američki predsjednik Donald Tramp kritikovao je Njemačku i njenu prodaju automobila u SAD na sastanku sa vođama Evropske unije u Briselu, prenio je danas njemački list Špigl (Der Spiegel) na svom sajtu.

"Njemci su loši, jako loši", navodno je rekao Tramp prilikom susreta s predsjednicima Evropske komisije i Evropskog savjeta Žan-Klodom Junkerom i Donaldom Tuskom i drugim visokim evropskim zvaničnicima juče u Briselu.

"Gledajte milione vozila koje prodaju u SAD. Užasno. Mi ćemo to prekinuti", rekao je Tramp, navodi nedjeljnik pozivajući se na navode "učesnika sastanka".

Predsjednik Evropske komisije Žan-Klod Junker danas je u odgovoru na pitanje novinara da komentariše Trampove izjave rekao da one nisu bile tako "agresivne" i da je postojao "problem u prevodu".

"Nije tačno da je predsjednik (Tramp) imao agresivan pristup. To je problem prevoda. Nije rekao da se Njemci loše ponašaju, rekao je da postoji problem, to nije agresivno", rekao je Junker u Taormini, na Siciliji, gdje je došao da prisustvuje samitu G7 industrijski najrazvijenijih zemalja.

Tramp i nJemačka kancelarka Angela Merkel treba da se vide danas na samitu u Taormini. Ni kancelarija Angele Merkel ni Bijela kuća nisu komentarisali izvJeštaj Špigla.

Još u predizbornoj kampanji Tramp je kritikovao Njemačku. Vjeran svom stavu protiv slobodne trgovine on je kritikovao veliki nemački trgovinski višak, i zaprIJetio da će uvesti carine.

Bonus video: