NEMA POVRIJEĐENIH

Zapaljena vrata džamije u Oldamu: Osveta zbog napada u Mančesteru?

"Oko 2.55 časova u utorak, 23. maja, policija je pozvana zbog prijave podmetanja požara u Oldamu”, rekla je portparolka policije za britanski list Indipendent
2 komentar(a)
Mančester eksplozija, Foto: Reuters
Mančester eksplozija, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.02.2019. 09:35h

Džamija u britanskom gradu Oldamu, koji je blizu Mančestera, napadnuta je nekoliko sati nakon terorističkog napada na koncertu američke pjevačice Arijane Grande u Mančester areni, kada su poginule 22 osobe, a 59 povrijeđeno.

Vrata džamije, koja je i obrazovni centar, zapaljena su i teško oštećena.

"Oko 2.55 časova u utorak, 23. maja, policija je pozvana zbog prijave podmetanja požara u Oldamu”, rekla je portparolka policije za britanski list Indipendent.

Ona je dodala da niko nije povrijeđen i da je istraga u toku.

"Postoji mogućnost da je u pitanju osveta zbog onoga što se sinoć dogodilo u Mančesteru, ali ne možemo to da potvrdimo", rekao je imam Mohamad Sadik.

Ona je naglaslia za Dejli mejl da nikoga nije bilo u zgradi u trenutku napada.

Najmanje 22 ljudi je poginulo, a 59 je povrijeđeno u sinoćnjem napadu bombaša samoubice u Mančester Areni. Među poginulima je bilo i djece. 

Muškarac osumnjičen za samoubilački bombaški napad u Mančesteru, identifikovan je kao 23. godišnji Salman Abedi, objavio je CBS Njuz, a nešto kasnije potvrdio i AP.

Policija je navela da je Abedi vozom došao iz Londona u Mančester. On je britanski državljanin.

Abedi je, kako se navodi, od ranije bio poznat britanskim vlastima. Policijski šef Ian Hopkins je kazao da je Abedi poginuo kada je detonirao improvizovanu eksplozivnu napravu.

Pripadnici terorističke organizacije Islamske države objavili su na društvenim mrežama video snimak u kojem su preuzeli odgovornost za napad, javio je portal Akhbar Irak. AP javlja, pozivajući se na visokog obavještajnog zvaničnika, da SAD ne mogu još uvijek da potvrde da je Islamska država odgovorna za napad.