POROŠENKO ODOBRIO ODLUKU SAVJETA

Ukrajina proširila sankcije protiv Rusije: Stop i za VKontakte, Mail.ru, Sputnjik...

"Šef države ozvaničio je odluku Savjeta za nacionalnu bezbjednost i odbranu od 28. aprila o sprovođenju ekonomskih i drugih restriktivnih mjera (sankcija)", saopštila je administracija predsjednika, prenosi Tas s
0 komentar(a)
Petro Porošenko, Foto: Reuters
Petro Porošenko, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.02.2019. 12:40h

Ukrajinski predsjednik Petro Porošenko odobrio je odluku Savjeta za nacionalnu bezbjednost i odbranu i proširio listu sa imenima građna Rusije i pravnih subjekata kojima su uvedene sankcije, saopštila je danas pres služba ukrajinskog predsjednika.

"Šef države ozvaničio je odluku Savjeta za nacionalnu bezbjednost i odbranu od 28. aprila o sprovođenju ekonomskih i drugih restriktivnih mjera (sankcija)", saopštila je administracija predsjednika, prenosi Tas s. 

Sada se na listi nalazi 1.228 pojedinaca iz Rusije i 468 pravnih subjekata, a predsjednik Porošenko je uveo i sankcije protiv dvije popularne ruske društvene mreže - VKontakte i Odnoklasniki. 

Kako se navodi, internet provajderi onemogućili su pristup i ruskim i-mejl servisima Mail.ru i Jandeks, ali za tri ruska medija, među kojima je i Sputnjik.