VOJNA PARADA U MOSKVI POVODOM DANA POBJEDE NAD FAŠIZMOM

Putin: Nema, niti će biti sile koja može da porobi ruski narod

"Događaji iz prošlosti nameću nam veliku odgovornost pred budućim pokolenjima, da im prenesemo duh velike pobjede i osiguramo mir i stabilnost", dodao je ruski predsjednik
58 pregleda 15 komentar(a)
Vladimir Putin, Foto: Reuters
Vladimir Putin, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.05.2017. 08:25h

Vojnom paradom u Moskvi počelo obilježavanje Dana pobjede nad fašizmom.

Sa crvenog trga poručeno da nema, niti će biti sile koja može da porobi ruski narod.

"Lekcije prošlosti nas pozivaju da budemo oprezni", poručio je ruski predsjednik Vladimir Putin, rekavši da ruske oružane snage mogu da odbiju bilo koji napad i reaguju na bilo koju prijetnju.

Kako je rekao, Rusija je otvorena za saradnju i uvjek je na strani sila mira.

"Događaji iz prošlosti nameću nam veliku odgovornost pred budućim pokolenjima, da im prenesemo duh velike pobjede i osiguramo mir i stabilnost", dodao je ruski predsjednik.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin poručio je danas da je Rusija spremna na saradnju sa međunarodnom zajednicom u borbi protiv terorizma, ekstremizma i neonacizma, i pozvao međunarodnu zajednicu na konsolidaciju u toj borbi.

"Danas nas život tera da povećavamo naš odbrambeni potencijal, ali za efikasnu borbu sa terorizmom, ekstremizmom, neonacizmom, drugim prijetnjama, neophodna je konsolidacija cijele međunarodne zajednice. Mi smo otvoreni za takvu saradnju", rekao je Putin na tradicionalnoj vojnoj paradi na Crvenom trgu, povodom Dana pobjede nad fašizmom.

Putin je poručio da će Rusija "uvek biti na strani mira, sa onima koji biraju put ravnopravne saradnje, koji odbacuje ratove koji se kose sa smislom života i suštine čovjeka".

Putin je Rusima čestitao Dan pobjede a nakon toga je uz plotune intonirana himna Ruske federacije.

Crvenim trgom prodefilovaće oko 10.000 vojnika, 114 jedinica kopnenih snaga i 72 jedinice avijacije.

Smotru je izvršio ministar odbrane Sergej Šojgu.