U Francuskoj se završava kampanja pred drugi krug predsjedničkih izbora

Makron i Le Pen su za danas, posljednji dan kampanje koja se završava u ponoć kad stupa na snagu predizborna tišina, predvidjeli intervjue medijima
0 komentar(a)
Emanuel Makron, Marin Le Pen, Foto: Reuters
Emanuel Makron, Marin Le Pen, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.05.2017. 07:13h

U Francuskoj se danas završava kampanja uoči drugog kruga predsjedničkih izbora u kojem učestvuje dvoje najbolje plasiranih kandidata iz prvog kruga: proevropski centrista Emanuel Makron i nacionalistička, antievropska kandidatkinja ekstremne desnice Marin Le Pen.

Ankete pokazuju da bi Makron trebalo da pobedi u nedjelju sa oko 60 odsto glasova, dok bi Marin Le Pen dobila oko 40 odsto.

Makron i Le Pen su za danas, posljednji dan kampanje koja se završava u ponoć kad stupa na snagu predizborna tišina, predvidjeli intervjue medijima.

Makron je u četvrtak podnio prijavu zbog insinuacija Marin Le Pen da on ima ofšor račune na Bahamima. Tužilaštvo u Parizu je potom pokrenulo preliminarnu istragu o širenju lažnih vijesti.

Marin Le Pen je u četvrtak na svom posljednjem predizbornom mitingu u jednom selu na sjeveru pozvala građane da glasaju za nju, a ne za Makrona, jer "Francuska ne može čekati pet godina da bi podigla glavu".