Foto priča: Sukobi u Parizu na kraju prvomajskog skupa

Sindikati su pored tradicionalnih boljih zahtjeva rada ove godine protestovali protiv kandidatkinje ekstremne desnice Marin Le Pen koja je zajedno s kandidatom centra Emanuelom Makronom ušla u drugi krug predsjedničkih izbora koji će biti održani u nedjelju
3 komentar(a)
Ažurirano: 01.05.2017. 15:56h

Sukobi između grupe mladih i policije izbili su danas u Parizu gdje su dva policajca lakše povrijeđena, saopštila je prefektura u glavnom gradu Francuske i dodala da se incident dogodio na kraju tradicionalnog prvomajskog skupa.

"Grupa mladih s kapuljčama na glavi gađala je policiju kamenicima i bacala molotovljeve koktele", navela je policija i dodala da je odgovorila bacanjem suzavca.

Povorka, koju su vodila četiri sindikata sa plakatom "Protiv socijalnog nazadovanja, protiv ekstremne desnice", morala je da bude zaustavljena u nekoliko navrata.

Sindikati su pored tradicionalnih boljih zahtjeva rada ove godine protestovali protiv kandidatkinje ekstremne desnice Marin Le Pen koja je zajedno s kandidatom centra Emanuelom Makronom ušla u drugi krug predsjedničkih izbora koji će biti održani u nedjelju.

U Francuskoj vlada tenzija u stanovništvu zbog drugog kruga izbora koji se održava dok je u zemlji na snazi vanredno stanje uvedeno poslije nekoliko terorističkih napada.

Galerija

Bonus video: