Kako je došlo do pada aviona "antonov" i pogibije 71 osobe: "Posada pogrešno postupala"

"Kapetan Valerij Gubanov dobio je netačne informacije o opadanju brzine aviona i, da bi je povećao, odlučio je da avion usmjeri naniže", piše u izvještaju
65 pregleda 4 komentar(a)
avion Antonov, Foto: Reuters
avion Antonov, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.12.2018. 11:03h

Udes ruskog aviona "antonov" u kojem je poginula 71 osoba u februaru ove godine blizu Moskve, izazvan je "pogrešnim postupanjem posade", saopštio je danas Ruski istražni komitet.

Uz pomoć Međuvladinog komiteta za avijaciju zaduženog za ispitivanje vazduhoplovnih nesreća, Ruski istražni komitet je utvrdio kako se let odvijao sekundu po sekundu, navodi se u saopštenju.

"Glavna verzija (uzroka) pada je potvrđena, radi se o pogrešnim postupcima posade", navodi se u saopštenju Komiteta.

Po podacima registratora leta i razgovora posade - "crnih kutija", piloti nisu prilikom polijetanja uključili grijanje sondi za mjerenje brzine i one su se zaledile.

"Kapetan Valerij Gubanov dobio je netačne informacije o opadanju brzine aviona i, da bi je povećao, odlučio je da avion usmjeri naniže", piše u izvještaju.

Međutim, tako je nagib letjelice postao preveliki i njome se više nije moglo upravljati, te se sunovratila i razbila o tle.

Avion "An-148" aviokompanije "Saratov erlajns" srušio se 11. februara četiri minuta poslije polijetanja s aerodroma u Moskvi. Poginulo je svih 65 putnika i šest članova posade.

Već narednog dana poslije nesreće istražitelji su otvorili pitanje zaleđenih "Pitoovih sondi" (Pitot) - cjevčica sa spoljašnje strane pilotske kabine, u kojima se pomoću mjerenja pritiska vazduha utvrđuje relativna brzina aviona. Ukazivalo se da je sistem grijanja tih sondi bio isključen, te je zbog zaleđivanja sondi očitavanje brzine pomoću njih bilo pogrešno.