Erdogan: Današnji referendum je izbor za promjenu i transformaciju

Referendum, koji se organizuje devet mjeseci poslije neuspjelog vojnog udara, mnogi smatraju konačnim testom Erdoganove popularnosti
6 komentar(a)
Ažurirano: 16.04.2017. 10:13h

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da je današnji referendum o izmjenama Ustava "izbor za promenu i transformaciju", izražavajući uvjerenje da će narod Turske "donijeti očekivanu odluku".

Obraćajući se novinarima poslije glasanja na biračkom mjestu u Istanbulu, Erdogan je kazao da referendum od ustavnim promjenama "nije obično glasanje".

"Imali smo referendume i ranije. Ali ovaj referendum je o novom administrativnom sistemu Turske, to je izbor za promenu i transformaciju", rekao je turski predsjednik.

Erdogan je dodao da vjeruje u "demokratski zdrav razum" svog naroda.

Obezbjeđenje s automatskim oružjem stajalo je ispred biračkog mjesta dok su predsjednik Turske i njegova supruga Emine Erdogan glasali na referendumu.

Više od 55 miliona stanovnika Turske s pravom glasa izjasniće se danas na referendumu o izmjeni Ustava, koja, između ostalog, predviđa šira ovlašćenja predsjednika država.

Referendum, koji se organizuje devet mjeseci poslije neuspjelog vojnog udara, mnogi smatraju konačnim testom Erdoganove popularnosti.

Galerija

Bonus video: