Le Pen: Migracijsko ludilo potapa Evropu, populisti pobjeđuju 2019.

"Perspektiva osvajanja većine za promjenu Evrope nije toliko nevjerovatna. Na nama je da ostvarimo tu istorijsku pobjedu"
0 komentar(a)
Marin Le Pen, Foto: Reuters
Marin Le Pen, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.05.2018. 10:30h

Čelnica francuske desnice Marin Le Pen ocijenila je da je moguće da na evropskim izborima 2019. pobijede populističke stranke, čiji su se predstavnici okupili u Nici na skupu u organizaciji njenog Nacionalnog fronta na kojem su branili "identitet" nacija i helenohrišćanske korijene evropske civilizacije.

"Perspektiva osvajanja većine za promjenu Evrope nije toliko nevjerovatna. Na nama je da ostvarimo tu istorijsku pobjedu", rekla je Le Pen pred nekoliko stotina krajnjih desničara, većinom članova njene stranke, okupljenih u Kongresnoj palati u Nici.

"Živjela Evropa evropskih nacija!", poručila je.

Le Pen je izrazila želju za sklapanjem koalicija s drugim evropskim pokretima, prije svega članovima grupe Evropa nacija i sloboda u Evropskom parlamentu, kojoj pripada Nacionalni front, ali i šire.

"Mislimo da Evropu možemo promijeniti samo preko Jelisejske palate... Evropu možemo promijeniti polazeći od Evrope", ocijenila je.

Le Pen je kritikovala "antievropsku Uniju" koja "ne služi ideji Evrope, nego radi na njenom uništenju razvodnjavanjem i potapanjem", osudila "migracijsko ludilo koje potapa Evropu" i izrazila žaljenje zbog jačanja ovlašćenja Evropske unije zbog čega ih države članice imaju manje.

Kao i nekoliko predstavnika pozvanih stranaka, stala je u obranu "helenohrišćanskog nasleđa" Evrope "kojim se ponosimo" i "vrijednostima jedne od najboljih ljudskih civilizacija", prenosi N1.

Kritizikovala je takođe francuskog predsjednika Emanuela Makrona koji, po njenom mišljenju, smatra da su "korijeni" Evrope "mrtvi" i "ponavlja ideju po kojoj ne bi postojala francuska kultura" nego "nomadski svijet".

Bonus video: